Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa 145 разход и инфо за колата

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Разхода може да не успееш да го свалиш на 11 градско. Боксера не е труден за ремонтиране, просто е по различен от другите и майсторите не са му свикнали. Но тези където са ремонтирали, си го знаят и няма да ти откажат. Педалите на газта и на съединителят са меки, газта е чувствителна, боксера има мощност в по голям диапазон на оборотите, много е пъргав, помага да се измъкваш бързо от ситуации. Има огромна кормилна рейка и хидравлика на волана, което прави колата много приятна за управление. Окачването е твърдичко, колата е ниска и много стабилна на пътя. За градско може да ти е малко твърдичка возията. Частите не са скъпи, можеш да прегледаш темата за сервизите и частите.
    Alfa 146 1.6 boxer

Comment

Re: alfa 145 разход и инфо за колата

Първоначално публикувано от iakudza389
      Насочил съм се към този модел на алфа но ме притеснява разхода(тук някой каза 8-9 извънградско,11градско за 1.6 ако не се лъжа),а и факта че повечето които се продават са с боксер двигател. Тяхната поддръжка била много трудна и повечето майстори отказвали ремонти на този тип двигател,вярно ли е това?
      Събирам и всякаква информация и впечатления за 145.
      Благодаря Ви предварително.

P.S.пробвах с търсачката но ми даде повече от 800 резултата!!!!!
      Разхода е точно такъв, а за майстори не бери грижа,има доста.
      RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
      0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
        Първоначално публикувано от wasp
        ...Моята градско последния път беше 19/100, но я карах само студена и настъпвах
        Бе то не е хубаво студена докато е да я настъпваш много. Не толкова заради разхода, за доброто на колата е
        Аз не я настъпвам още като се кача. Ако е студено правя следното. Паля я - чакам 3-4 минути тръгвам, и след 2 светофара вече я понастъпвам

но като цяло си арчи доста повечко, щото почти хич не е загряла, а и я карам за 3 км и спирам ...
        Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

само да коментирам въпроса с разхода: градско в София 11л ,извънградско съм я свалял на 5.5 обикновенно 6.5.При условие че не е по магистрала а през Петрохан.
          1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
          2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
          1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

добре де откъде такава разлика ти 5.5-6.5л а другите 9л?а след като ти дава толкова извънградско как достигаш до 11 градско?все пак това са около 5л. разлика защо лапа толко тоя змей

Comment

Първото и най-важно за тази кола е, че всеки път като отиваш към нея си казваш на ум - "Баси красивата кола дето имам!".
              Иначе си гори добре - моята в момента минава 12 градско/ но има за смяна дебитомер и моторче за празен ход/.
              Вътре е доста просторна и дори отзад има място за човек по-висок от 1,65 /не както в разни други тривратки/.
              Кола с характер и за хора,които обичат да ги забелязват
              Алфа Ромео 145 1,8 TS

Comment

добре де откъде такава разлика ти 5.5-6.5л а другите 9л?а след като ти дава толкова извънградско как достигаш до 11 градско?все пак това са около 5л. разлика защо лапа толко тоя змей
                Тъй мързеше ме да пиша ма щом настояваш
                Значи за градското в София е ужас както знаем, всяка кола гори, мисля че трудно ще намериш кола на тези години +/- която да даде под 10.бензин.
                Може би някоя 1.1 ма няма да е отдолу с много.
                За извън случая беше такъв: Тръгнах за варна заредено пълно,обаче тръгнах 02.30 от София сутринта спокойно каране 120 на места до 140.Във варна като заредих 5.5 литра разход приблизително но не беше 6л.
                На връщане обаче пътувах по обяд коли колко щеш на Ябланица бях изперкал,по магистралата 160/180 до София и м/у другото колата не роди както се изказа един колега разхода ми беше 6.5л.пак заредих пълно.

Как си го обеснявам, ми не си задавам въпроса не знам може би характеристиките на ДВГ-то не са за градска кола,или дрго не знам.

ПП защо на някой колеги дава 9 не знам и не мога да коментирам,казвам как е моята

Comment

Първоначално публикувано от Lucky
                  ... тръгнах 02.30 от София сутринта спокойно каране 120 на места до 140.Във варна като заредих 5.5 литра разход приблизително но не беше 6л...
                  Явно много малко са били местата с по 120-140 км/ч. Иначе аз имам същия разход извън града на ЖТД-то. Трябва много да си галил педала на газта, че да постигнеш тоя резултат.

Има и друго обяснение Наскоро засякох служебната каляска по същия метод - 'пълно-пълно'. За ходене до Бургас в разстояния на няма седмица ми даде първия път 6.5 (това 6.5 при деу ланостие е нещо като твоето 5.5 при алфа боксер) а втория - 9/100. За мен обяснението е едно: не са напълнили до горе при междинното зареждане и оттам разходът бяга. Усредних 6.5 и 9.0 и воала.....получих нормалния за колата разход. Капиш

Така ще е като не слагат борд компютри
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
                    НЕМА НАЧИН ДА харчи толко малко, увеличи малко де!
                    Не се съмнявай щом казва че е толкова - толкова е!
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Виж,аз не държа никой да ми вярва Мразя да карам по инерция и не го правя И последно на бензиностанцията аз платих тъй че спора е безмислен. който вярва ок който не ок.Казах това е моята кола това съм видял и го споделям.
                      М/у другото като кажа на някой че за 20к км разходите по колата са ми 40лв или айде с термостата 70лв но той си беше скапан като я взех,пак не ми вярват ма това си е техен проблем
                      Аз си я карам и се кефя нали.

пу-пу да не са уроки

Comment

Първоначално публикувано от Lucky
                        Виж,аз не държа никой да ми вярва Мразя да карам по инерция и не го правя И последно на бензиностанцията аз платих тъй че спора е безмислен. който вярва ок който не ок.Казах това е моята кола това съм видял и го споделям.
                        М/у другото като кажа на някой че за 20к км разходите по колата са ми 40лв или айде с термостата 70лв но той си беше скапан като я взех,пак не ми вярват ма това си е техен проблем
                        Аз си я карам и се кефя нали.

пу-пу да не са уроки
                        Чай сега нема се връзваш мноо ясно че у форума винаги ше се намери некой (кат мен например ) дет ша ти каже че си сънувал
                        Ма ти го каза добре това си е твоят джоб и важното е теб да те кефи как стават нещата Споделяш и ги оставяш да си акат колко си искат - ти си си дал мнението
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

добре а кой двигател е по-икономичен boxer-a или TS?

Comment

добре а кой двигател е по-икономичен boxer-a или TS?
                            Ко значи по-икономичен, май е по-правилно с какъв капацитед?
                            Може и да греша.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

добре разбирайте въпроса кой както иска кой двигател колко гориво харчи и какъв е капацитета му?кой е според вас по-икономичен?

Comment

Колега има само една алфа дето не харчи - тази дето е на трупчета
                                Иначе на въпроса ти всички си полапват, но разликата в разхода между 1.4 тс и 1.6 тс е малка а във вървежа се усеща че по - големия джигател си е по добре.
                                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                                X